0


Malzemeler:
  • 6 adet temizlenmiş enginar,
  • 300 gr kuşbaşı kuzu eti,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
  • Karabiber,
  •  Tuz,
Yapılışı:
  1. Temizlenmiş enginarları dörde bölün limonlu-unlu suda bekletin. 
  2. Kuzu etlerini 1 kaşık zeytinyağı ile beraber suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edin birlikte biraz kavurun.
  3. Enginarları ekleyin 5-6 dakika kadar kavurmaya devam edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin tuzunu ve karabiberini ekleyip kısık ateşte pişirin. Ateşten almaya yakın kalan zeytinyağını ilave edin.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top