0

              Merhabalar Sevgili Dostlar. Dolabımda iki kabak, birkaç havuç ve küçük karnıbahar kalmış. Bunlardan iki çeşit yemek yaptım. Biri bu sebzeli kek oldu bir diğeri daha sonra gelecek olan, sebzeli yemek.
              Keki, galeta unu ile denemeyi düşündüm.Daha önce de karnıbaharı fırında yaparken galeta unu kulanıyordum. Tarif için buraya bakın.  İçinde epeyce sebze olduğu halde kesinlikle hamurumsu olmadı. Lezzeti ve pişerken çıkardığı kokular enfesti. Mutlaka deneyin derim. Sevgilerimle...

Malzemeler:
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük kabak
  • 2-3 dal karnıbahar
  • kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt(tepeleme)
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1/4 demet maydanoz
  • 6-7 yemek kaşığı galeta unu





Yapılışı:
  1.  Sebzeler, küçük küçük, ince ince doğranır. Havuç ve kabak biraz sıvıyağda, bir tutam tuzla hafifçe kavrulur. Ilınması beklenir.Karnıbaharlar küçük küçük doğranır ılınan sebzelere eklenir.
  2. Yumurtalar iyice çırpılır. İçine sıvıyağ, yoğurt eklenir.Diğer bütün malzemeler eklenir.
  3. Galeta unu da eklendikten sonra kabartma tozu katılır. Karıştırılır.
  4. Altına yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize (ben tart kalıbı kullandım) dökeriz.
  5. 180 derecede kızarıncaya kadar pişiririz. Afiyet Olsun...

    Yorum Gönder

     
    Top