
Son yaptırdığım tahlillerde yüksek çıkan kolesterol değerlerim, şimdilik hamur işlerine veda etmeme neden oldu. Buna ne kadar dayanırım gerçekten bilmiyorum:) Ama kısa zamanda bu meseleyi halletmeyi umuyorum. Şimdilik öğleden sonraki kahve saatini kahveme daha fazla yağsız süt koyarak, yanında en fazla bir minik parça çikolata ile idare ederek geçirmeye çalışıyorum. Bu muffinlerse Filiz anneye giderken götürmek üzere yapıldı ve hafta sonu kaçamağı olarak tadına bakıldı. Sütlü kahveye çok yakıştıklarını söylemeliyim! Haşhaşlı kekleri çok seviyorum, ama nedense daha önce hiç böyle bir tarif yayınlamamışım. Siz de seviyorsanız, kıştan kalan son portakal ve yaptıysanız eğer portakal reçelinizle bu tarifi deneyin. Kulaklarımı çınlatacağınıza eminim.
Malzemeler:
- 4 çorba kaşığı portakal reçeli
- 50 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 5 çorba kaşığı süt (tarifte yazan 3 kaşık)
- 150 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
1. Tereyağı ve reçeli bir sos kabına koyup ocağa alın, sadece yağ eriyene kadar ısıtın.
2. Ayrı bir yerde yumurta ile sütü çırpın (ben mikser kullanmadım). Tereyağı ve reçel karışımını ilave edin. Un, kabartma tozu, şeker, haşhaş tohumu ve portakal kabuklarını karışıma ekleyin, hepsi karışana kadar çırpın.
3. Karışımdan kaşıkla alarak muffin kâğıtlarına doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Tarifte pudra şekeri serperek ya da marmelat ile servis edilebileceği yazıyor ama bence bu hâliyle de yeterince tatlı... Yumuşacık ve leziz bir muffin oluyor, haşhaşlar her lokmada kıtır kıtır ağzınıza geliyor, portakalın yoğun tadını da unutmamak gerek...
Kısacası, bu portakallı muffinleri biz çok sevdik. Dilerim sizin de bir hafta sonu keyfinize eşlik eder. Güzel bir kahvenin ve sohbetin yanında elbette...
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.