Malzemeler:
- 1 kg sakız kabak,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1 yemek aşığı kadar tereyağı,
- 2 adet kuru soğan,
- 3-4 adet domates,
- 3-4 yeşil sivri biber,
- Sarımsak,
- Nane, dere otu,
- Tuz.
Yapılışı:
- Kabakları soyup küçük doğrayın,
- Yayvan karnıyarık tenceresinde zeytin yağında soğanları ve biberleri birlikte biraz kavurun,
- Küp doğranmış domatesleri, tere yağını, kabakları ve ince doğranmış sarımsakları ekleyin, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar ara sıra ezmeden karıştırarak pişirin. İnmesine yakın tuzunu atın.
- Nane ve dere otu ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder