0


Evet tariflerimize başlayalım. İlk tarifimiz tavuklu arpa şehriye salatası. Ben arpa şehriyenin her şeyini severim. Tavuklu salatasıda son derece lezzetli olmuştu.

Malzemeler:
  • 2 kalçalı but
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 bardak tavuk suyu
  • 5 adet kırmızı kapya biber
  • 15-16 adet kornişon turşu
  • 1 adet limon
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, isterseniz kırmızı pul biber
Yapılışı:
  1. 2 adet kalçalı butu düdüklüde haşlayın. 2 su bardağı şehriyeyi tereyağında kavurun. 4 su bardağı tavuk suyu ile pilav gibi pişirin. İçine azıcık tuzda atabilirsiniz.
  2. Arpa şehriye pilavı iyice soğuyunca içine yine soğumuş olan tavukları didikleyip atın. İnce ince kıydığınız taze yeşil soğani kırmızı biber ve dereotunu atın. Kornişonlarıda doğrayıp atın. Mısırları da ekleyin. Zeytinyağı, tuz ve limonu bir güzel çırpıp ekleyin. Salatayı karıştırın.

Yorum Gönder

 
Top