0

Şeklen çok güzel olmasa da lezzet olarak güzel bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim. Tarifi Birdilimdüş'ün yaptığı 75.PÇDS'ine gönderiyorum.

Malzemeler:
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • yumurtanın sarısı
  • çok az tuz
  • 1 paket yaş maya yada toz maya, maya için toz şeker
İçi için:
  • 1 kilo ıspanağın yaprakları
  • 1 bağ pırasanın yeşil kısımlar
  • 1 adet ortaboy kuru soğan
  • Kırmızı pul biber, tuz, karabiber
 Yapılışı:
  1. Hamurumuzu önce hazırlayacağız ki kabarabilsin. Mayayı şeker ve ılık süt ile ıslatıyoruz. Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz. Unu azar azar döküyoruz. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un koyuyoruz. Hamur elinize yapışmadığında olmuş demektir. Hamur sertleşirse su ilave edebilirsiniz. Üstünü nemlendirilmiş tülbentle örtüp bir kenarda mayalanmasını bekliyoruz. Bu iş yaklaşık 2 saat sürer. 2 katı hacimine geliyor.
  2. Ispanakları sirkeli suda bekletip bakteri + ilaç kalıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Tabii ki başarılı olamıyoruz :)) Soğanı, pırasaları ince ince kesiyoruz. 2 kaşık zeytinyağında kavuruyoruz. İçine doğradığımız ıspanaklarımızıda atıyoruz. Tuzunu baharatını da katıp suyunu çektirene kadar pişiriyoruz.
  3. İki katına çıkan hamurumuzu tekrar yoğurup tezgahımıza alıyoruz. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp tezgaha un serperek dikdörtgen açmaya çalışıyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi ben pek beceremedim :)Açtığımız hamurun ortasına malzemeyi koyup, kenarlarını kapatıyoruz ve pide şekli veriyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye pidelerimizi dizelim. Kenarlarına yumurtanın sarısını sürelim. 170 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Aslında fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağ sürelim ama tabii ki ben sürmedim.

Yorum Gönder

 
Top