Haftasonu misafirlerimiz vardı. Bu sofranın fotoğrafını çekemedim.
Kalabalıktık o curcunada unuttum.
Cumartesi gününün lezzetlerini ayrı ayrı yazacağım bende...
O sofradan...
Annem Portakal Ağacı'nın sayfasında görmüş bu tarifi...
Sunum olarak çok şık olduğuna karar verdik ve denedik.
Hakikaten çok da lezzetli oldu.
Tarifte küçük değişiklikler yaptık sadece...
Bu da bizim Japon Güneşimiz...
Malzemesi
1 kg mantar, küp doğranmış2 adet patlıcan
3 adet yufka
Sarımsaklı yoğurt
(Orjinali et ile yapılmış, ben et kullanmadım)
Hazırlanışı
Önce mantarları limonlu suda biraz bekletiyoruz ve güzelce yıkıyoruz. Üst kısımlarını iri iri, alt kısımlarını ince ince (bu kısımları daha geç pişiyor) doğruyoruz.
Bir tencereye alıyoruz, yağ ve su koymuyoruz. Mantarlar önce harlı ateşte suyunu salıyor sonra altını kısıyoruz. Kendi suyunu çekiyor. Bir damla sıvıyağ koyup azıcık daha kavuruyoruz.
Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzda bekletiyoruz ve sıvıyağda kızartıyoruz.
Yufkaları 16 parçaya keselim ve aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla saralım. Uçlarını yumurta sarısı (orjinalinde suyla ıslatılıyor)sürdüm.
Zorlanırsanız, küçük ellerden yardım isteyin.
Sonra minik parmakları yeyin ;)
Ben öyle yaptım..
Mutfaktaki en büyük yardımcım, kameralardan/paparazzilerden hoşlanmıyor.
İçi boş sigara böreklerimizi sıvıyağda kızartıyoruz.
Servis tabağına önce mantarları sonra üzerine patlıcanları yayıyoruz. Sigara böreklerimizi üzerine dizerek ortasına sarımsaklı yoğurt dökerek servise hazırlıyoruz.
Bu tarif Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için PaSaSofraM' a gidiyor...
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder