0

Kıymalı Parmak Börek Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 3 Su bardağı Un 
- Kararında Su, Tuzİçi İçin- 350 Gr Kıyma 
- 3 Adet Kuru Soğan 
- 1 Tutam Maydanoz 
- Kararında Karabiber, Sıvı Yağ, TuzÜzeri İçin- 1 Adet Yumurta Sarısı 
- Kararında Susamİçine Sürmek İçin- 1 Çay bardağı Mısırözü Yağı 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
HazırlanışıUn, sıvıyağ, tuz ve kıvamını alması için biraz su ile hamuru yoğuruyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra dinlendiriyoruz. İç harcı için, soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Kıymayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Maydanozları doğrayıp kıymaya ekliyoruz. Tuz ve baharatını kattıktan sonra altını kapatıyoruz. Dinlenmiş hamuru merdane ile bütün olarak açabildiğimiz kadar ince bir şekilde açıyoruz. Eritilmiş tereyağı ve sıvıyağı karıştırarak açtığımız hamurun üzerine sürüp 3-4 dakika bekletiyoruz. Hamur yağını çektikten sonra etrafındaki boş yerleri su ile ıslatıyoruz. Her köşeden çekip hamuru daha fazla inceltiyoruz. Sağ ve sol tarafları ortaya doğru kapatıp hafif bastırıyoruz. İç harcımızdan biraz koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Bir sıra sardıktan sonra kesip hamurun geri kalanına aynı işlemi uyguluyoruz. Yağlanmış tepsiye böreklerimizi dizip yumurta sarısı sürüyoruz. Susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top