0
* 1 su bardağı baldo pirinç
* 1/2 çay bardağı tel şehriye
* 2 yemek kaşığı margarin
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı su
* 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
1. Pirinci yıkayın ve süzün.
2. Margarin, sıvıyağ ve tel şehriyeyi tencereye alın. Kısık ateşte yağ eridiğinde tahta kaşıkla şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ilave edin ve arada karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
3. Suyu ekleyin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. (Taşarsa kapağı çok az aralık bırakın.)
4. Suyu azalıncaya kadar pişirin. Ocağı ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. (Pilavı bu aşamada karıştırmayın.). 10-15 dakika sonra servis yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top