0

Kaytaz Böreği Antakya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 35 dk
Malzemeler- 1 Tatlı kaşığı Karabiber 
- 300 Gr Kıyma 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 2 Yemek kaşığı Nar Ekşisi 
- 1.5 ( 3/2 ) Tatlı kaşığı Salça 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
Hamuru İçin- 1 Tatlı kaşığı Karbonat 
- 2 Tatlı kaşığı Maya 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- 1 Kg Un 
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı 
HazırlanışıPlastik büyük bir kapta 1 kg un, 1 tatlı kaşığı karbonat kaşık yardımı ile karıştırılarak 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 adet maya da eklenerek kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Hamur mayalanması için 30 dakika dinlenmeye bırakılırken hamurun harcı diğer yanda hazırlanır. Bir başka plastik kabın içine 2 adet soğan ince ince doğranır ve tuzla ovulur. Ovulduktan hemen sonra doğranmış soğanlar temiz sudan geçirilir. 300 gr kıymaya soğanlar eklenerek 1 tatlı kaşığı karabiber, 1,5 tatlı kaşığı salça, 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek yoğrulur. Hamurun rahat açılması için bir küçük teflon tavada 3 kaşık dolu dolu tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı zeytinyağı eritilir. Hamur mayasını aldıktan sonra, avuç içi ıslatılacak şekilde 3 ceviz büyüklüğünde koparılan ve yağlanan hamurlar fırın tepsisine küçük bezeler halinde yerleştirilir. Beze halini alabilmesi için iki avuç yardımıyla hamura baskı yapılarak tepside kare şeklinde tek tek yerleştirilir. Çiğ olan harç, hamurların üzerine konur. 200 derecede önceden ısıtılan fırına böreğimizi içine koyduktan sonra 160 dereceye ayarlayarak kızarana kadar pişirilir. Ortalama 30-35 dakika içerisinde kaytaz böreği pişmiş olur.

Yorum Gönder

 
Top