0


Fincan Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- 1 Çay bardağı Sıcak Su 
- Yarım Tatlı kaşığı Tuz 
- 2 Su bardağı Un 
- 1 Adet Yumurta 
Harcı İçin- 1 Çay bardağı Beyaz Peynir Yağsız 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Kg Pazı 
- 30 Gr Tereyağı 
- Kararında Karabiber, TuzKızartmak İçin- 3 Su bardağı Sıvı Yağ 
HazırlanışıUnu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Tuz ve ılık suyu azar azar ilave edip yoğurun. Yumurtayı ekleyip pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerini bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Pazıları temizleyip yapraklarını kıyın. Soğanı temizleyip ince doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Soğanı ekleyip soteleyin. Pazıyı ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Hafif ılınınca peyniri ilave edip harmanlayın. Hamur bezelerini un serpilmiş zemine alıp merdane yardımı ile yufka büyüklüğünde açın. Pazılı harcı açtığınız hamurun üzerine belli aralıklarla öbek öbek yerleştirin. Diğer açtığınız hamuru üzerine kapatın. Harcın bulunduğu yerleri fincan ağzı ile kesip kenarlarını iyice bastırarak yapıştırın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Börekleri kızgın yağda 3-4 dakika kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin. Servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top