0

Arnavut Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Etnik : Arnavut Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Pişirme : 45 dk
Malzemeler- Yarım Paket Margarin 
- 1 Kg Pırasa 
- Yarım Yemek kaşığı Salça 
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 1 Kg Un 
- Kararında Sıvı Yağ, TuzHazırlanışıPırasalar soyulup yıkanıp ince ince doğranır. Tencereye alınıp sıvıyağ eklenir ve kısık ateşte kavrulur, arzu edilirse salça eklenir. 1kg un elenip geniş bir kaseye alınır. Üzerine tuz eklenir, ortasına çukur açılıp alabildiğince ılık su eklenir ve yoğrulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Kavrulan pırasalar kenara alınıp soğumaya bırakılır. Hamur da 5dk kadar dinlenmeye bırakılır. Yarım paket margarin, 1 kaşık tereyağı, biraz sıvıyağ birlikte eritilir. Eritilen yağ ile tepsi yağlanır. Dinlenen hamurun yarısını bezeler haline getirip, unlayıp oklavayla açılır. Küçük boyda açılan hamurların her biri eritilen yağ ile yağlanır ve üst üste konulur. Her katı ekledikçe elle büyütülür. Hamurun yarısı tepsinin alt katına konur, araya hazırlanan pırasa yayılır, kalan hamurla kapatılır. Malzemelerin dışarı çıkmaması için kenarları ince ince kıvrılır. Kalan yağ üzerine dökülüp yayılır. 200 derece fırında 40-45dk pişirilir

Yorum Gönder

 
Top