0

Laz Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Etnik : Laz Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Adet Limonun Suyu 
- 50 Gr Nişasta 
- 1 Su bardağı Su 
- 200 ml Süt 
- 150 Gr Tereyağı 
- 100 Gr Toz Şeker 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- 300 Gr Un 
- 1 Adet Yumurta 
Şurubu İçin- 3 Su bardağı Su 
- 300 Gr Toz Şeker 
HazırlanışıSu ve tozşekeri tencerede 10 dakika kaynatın. Un, limon suyu, su ve tuzu yoğurun. Merdaneyle ince yufkalar açıp yarısını tepsiye döşeyin. Süt, toz şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Tepsideki hamurun ortasına muhallebiyi dökün. Üzerine yufkaların diğer yarısını döşeyin. Tereyağını eritip böreğin üstüne dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Böreği fırından alıp soğuk şurubu üzerine dökerek servis yapın. Laz böreği artık hazır, afiyet olsun.

Yorum Gönder

 
Top