0

Patatesli Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 50 dk
Malzemeler- 1 Adet Kırmızı Biber 
- 8 Adet Milföy Hamuru 
- 2 Adet Patates 
- 8 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 5 Adet Taze Soğan 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzÜzeri İçin- 2 Çorba Kaşığı Haşhaş Tohumu 
- 1 Adet Yumurta 
HazırlanışıPatatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra ince kıyın ve kenara alın. Soğanları ve kırmızı biberi incecik kıyın. 6 çorba kaşığı sıvıyağı geniş bir tavaya alın. Üzerine soğan ve biberi ekleyip, 1-2 dakika sote etin. Daha sonra patates, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edin. 5 dakika kavurup ocaktan alın. Milföy hamurlarını 5 dakika oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını sağlayın. İçlerine patatesli harçtan koyup üçgen biçiminde kapatın. Açılmasını önlemek için yan kısımlarına bastırın. Yumurtayı 2 çorba kaşığı sıvıyağla çırpıp böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top