0

Makarnalı Börek Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Paket Makarna 
- Yarım Demet Maydanoz 
- Yarım Kg Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
- 3 Adet Yufka 
Harcı İçin- Yarım Su bardağı Eritilmiş Yağ 
- 3 Su bardağı Süt 
- 3 Adet Yumurta 
- Yarım Su bardağı Zeytinyağı 
HazırlanışıMakarnayı tuzlu suyla haşlayıp süzüp yapışmaması için soğuk sudan geçirelim. Derin bir kapta sıvıyağ,tereyağ,yumurta ve sütü karıştırıp karışımın yarısını ayıralım.Kalan yarısına makarnayı,beyaz peyniri,maydanozu ekleyip karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine yufkamızın ilkini kenarları dışarları taşacak şekilde serelim. Ayırdığımız karışımdan yufkaya fırça yardımıyla iki yemek kaşığı kadar sürelim. İkinci yufkayı serip yine harçtan iki kaşık kadar sürelim.Makarnalı içimizi döşeyelim.Son yufkayı üstüne kapatıp , kenarlardan sarkan uçları üzerine toparlayalım.Kalan son harcı üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirelim

Yorum Gönder

 
Top