0

Pilav Üstü Çöp Şiş Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Malzemeler- 1 Su bardağı Haşlanmış Nohut 
- 250 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti 
- 1 Su bardağı Pirinç 
- 2 Su bardağı Su 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 1 Tatlı kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Kekik, TuzHazırlanışıTereyağını tencereye koyun ve eritin. Üzerine yıkanmış pirinci ekleyip 2 dakika kavurun, üzerine tuz ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Biraz suyunu çekince içine haşlanmış nohut ilave edip 10 dakika daha kısık ateşte pişin ve ocaktan alın. Bu arada etleri çok küçük bir şekilde doğrayın. Bir tencereye koyup suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine çok az miktarda zeytinyağı koyup karıştırın ve 2 dakika daha kavurun. Daha sonra ocaktan alıp kürdanlara geçirin. Servis yaparken pilavın yanında şişleri de koyup servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top