0

Bu aralar hemen hemen tüm yemeklerime pirinç yerine bulgur katmaya başladım. Ispanağa falan acayip yakışıyor. Denemenizi tavsiye ederim.

  • Yeşil ve sarı kabak ( 6 tane yaptım. ) Biraz içim artı. Onunlada yaprak sardım az bişi
  • 300 gr kadar kıyma
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1 küçük domates rendesi
  • tuz, bol nane ( 2 yemek kaşığı) , ben bunada yenibahar koyuyorum.
  • bir avuç maydonoz ince ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 büyük soğan rendesi
  1. Kabakların kabuklarını soymadan içlerini çıkartın. Ben içlerinden de hemen mücver yaparım.
  2. kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, domates rendesi, tuz, baharatı , maydonuzu elinizle bir güzel yoğurun.
  3. Kabakların içine doldurun. Tencereye dizin. Salça su ve zeytinyağını ocakta kaynatın. Sıcak sıcak dolmaların üstüne gezdirin. Yaklaşık 30 dakika bulgurlar pişinceye kadar pişirin.

Yorum Gönder

 
Top