0

Cevizli Oturtma Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 35 dk
Pişirme : 35 dk
Malzemeler- Yarım Su bardağı Ceviz Dövülmüş 
- 1 Dilim Limon 
- 2 Su bardağı Su 
- Yarım Çay kaşığı Tarçın 
- 200 Gr Tereyağı 
- Yarım Kg Toz Şeker 
- 500 Gr Un 
- 1 Adet Yumurta 
HazırlanışıUn, yumurta ve suyu bir kapta yoğurun. Bezelere ayırın ve yufka şeklinde incecik açın. Yufkaları kuruması için biraz bekletin. Tereyağını eritin. Bir kasede ceviz içi ve tarçınla karıştırın. Elde ettiğiniz yufkaları, aralarına bu harçtan yayarak üst üste yerleştirin. Rulo yapın. Parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine kalan tereyağını döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limonu kaynatıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekince isteğe göre tarçın serperek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top