0
 
 
 
   Eti çok sevdiğim ve etsiz doymadığım doğrudur. Çoban kavurma ise en pratik ve şipşak diye adlandırdığımız et yemeklerinin başında gelir. Ben kuzu eti kullanıyorum ,siz dana kullanmak isterseniz pişirme esnasında 1 su bardağı sıcak su ekleyin malum dana eti kuzuya göre oldukça geç pişer. Sizin evinizde saç tavası yoksa teflon tavada da pişirebilirsiniz.
 
 


Çoban Kavurma Tarifi

500 gram yağları alınmış kuzu eti
1 orta boy kuru soğan
2 adet çarliston veya sivri biber
2 orta boy domates
1 büyük yemek kaşık tereyağı
tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik



Kuzu etini saç tavaya alıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Suyunu çektiğinde tereyağı ve piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyip biraz soteleyin. Ardından ince doğranmış biberleri ekleyin ve sotelemeye devam edin. En son kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri  ekleyip  bir miktar daha soteleyip baharatlarını ekleyin.


Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

 
Top