0

Zülbiye Tatlısı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 12
Hazırlanma : 35 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Süt 
- 3 Su bardağı Un 
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı 
Kızartmak İçin- 1 Su bardağı Ceviz İçi 
- 1 Su bardağı Su 
- 1 Çay bardağı Toz Şeker 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında Sıvı YağŞerbeti İçin- 2 Dilim Limon 
- 4 Su bardağı Su 
- 1 Kg Toz Şeker 
HazırlanışıSüt ve bir su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra unu ilave edip sürekli karıştırın ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra zeytinyağı ve yumurtaları ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde parmak şekli vererek düğüm yapın. Derin bir tencerede kızgın yağda hamurları kızartın. Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve dövülmüş ceviz serpip servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top