0

Renkli Pasta Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 2 Tutam Kırmızı Gıda Boyası 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 5 Kahve Fincanı Toz Şeker 
- 5 Kahve Fincanı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 2 Tutam Yeşil Gıda Boyası 
- 6 Adet Yumurta 
Dolgusu İçin- Yarım Kg Çilek 
- 1 Yemek kaşığı Mısır Nişastası 
- Yarım Çay bardağı Su 
- 1 Çay bardağı Toz Şeker 
Üzeri İçin- 200 ml Bitter Çikolata 
- 200 ml Krema 
- Kararında Renkli ŞekerlerHazırlanışıYumurtalarla toz şekeri çırpın. Şeker eridikten sonra ayçiçeği yağını ekleyip çırpın. Elediğiniz un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamuru ikiye bölün. Birinci hamura yeşil gıda boyasını ekleyip karıştırın. İkinci hamura kırmızı gıda boyası ilave edip karıştırın. Her iki hamuru yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen şekilli kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Her iki keki uzunlamasına üç parçaya kesin. Çilek püresi için çilek ve şekeri pişirin. Çilekler yumuşayınca ezin. Üzerine suda erittiğiniz nişastayı ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılımasını bekleyin. Soğuyan kekleri ikiye bölün. Bir kırmızı kek ile bir yeşil keki yan yana alın. Arasına çilek püresi sürün. Kırmızı kekin üzerine yeşil keki, yeşil kekin üzerine kırmızı keki yerleştirin. Aralarına kalan çilek püresini sürerek tüm kekleri bu şekilde dizin. Krema için 200 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Bitter çikolatayı ekleyip eritin. Buz dolabında soğuması için bekletin. Katılaşan krema ile kekin dışını kaplayın. Buzdolabında dinlendirin. Üzerini renkli şekerlemelerle süsleyip servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top