0

Su Böreği Trabzon Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Pişirme : 60 dk
Hamuru İçin- 1 Su bardağı Su 
- 3 Tatlı kaşığı Tuz 
- 7 Adet Yumurta 
- Kararında Unİçi İçin- Yarım Demet Maydanoz 
- 500 Gr Tel Peynir 
HazırlanışıPlastik bir kaba 7 yumurta kırılır ve çırpılır. İçerisine 1 bardak su, 3 tatlı kaşığı tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar (alabildiğince) un konularak yoğrulur. Bu işlem ortalama 5 dakikanızı alacaktır. Ayrı bir kapta 500 gram tel peynir ince ince doğranır. Yarım demet maydanoz da yıkanıp temizlendikten sonra ince ince doğranarak peynir ile karıştırılır. Yoğrulan hamur uzun rulo haline getirildikten sonra 12 ile 15 adet arasında küçük bezeler açılabilmesi için kesilir. Bezeler tek tek açılır. Açılan 13 adet hamur önceden yüksek ocak ateşte tuzlu, bol kaynar suda 15-20 saniye döndürülüp hemen soğuk sudan geçirilir. Böreğin yapılacağı tepsi yağlanır. Her kat için ayrı ayrı aynı işlem yapılarak tepsiye yerleştirilen her bir kat da tereyağı ile yağlanır. 4-5 katta bir malzemeler yerleştirilir. Su böreğinin üzerine bıçak yardımı ile küçük kesikler atılır ve fırına vermeden önce dilimlenir, üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek 250 derecede ısıtılmış 150 derece olan fırına verilir. Ortalama 1 saat pişirilir.

Yorum Gönder

 
Top