0

Labne Peynirli Böğürtlenli Pasta Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Malzemeler- 75 Gr Tereyağı 
- 2 Paket Yulaflı Bisküvi 
Dolgusu İçin- 1 Çay bardağı Krema 
- 300 Gr Labne Peyniri 
- Yarım Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- 1 Su bardağı Pudra Şekeri 
- Yarım Çay bardağı Su 
- 2 Yemek kaşığı Toz Jelatin 
- 1 Paket Vanilya 
Üzeri İçin- 350 Gr Böğürtlen 
- 2 Yemek kaşığı Nişasta 
- 1 Su bardağı Su 
- 1 Çay bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıYulaflı bisküvileri elinizle iyice ufalayın. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Tek kişilik çember kalıplara bisküvili malzemeyi aktarıp iyice bastırın. Labne peyniri, vanilya, pudra şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu derin bir kapta iyice çırpın. Üzerine çırpılmış kremayı ilave edip tekrar karıştırın. Sos tenceresinde suyu ısıtın. Kaynamadan jelatini ekleyip eritin. Kremalı malzemeye ilave edin. Bisküvili karışımın üzerine aktarın. Buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Üzeri için gerekli malzemeleri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine döküp servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top