0

Bademli Pilav Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 5 dk
Pişirme : 30 dk

Malzemeler- 16 Adet Badem 
- 5 Adet Kakule 
- 2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 
- 200 Gr Pirinç 
- 2 Çorba Kaşığı Siyah Üzüm 
- 300 ml Su 
- 1 Çay kaşığı Tarçın 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında TuzHazırlanışıBademleri geceden ıslatıp kabuklarını soyalım.Üzümleri şişene kadar bir cezvede 3-4 dk haşlayıp süzelim. Bademleri iki parçaya ayırıp tereyağı ile birlikte pilav tenceremize koyup altın rengini alıncaya kadar çevirelim. Pirinci ilave edip taneleri şeffaflaşıncaya kadar kavuralım. Tarçın, tuz, kakule ve kaynar suyu pirincin üzerine ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Tencereyi ocaktan indirip üzerine temiz bir havlu örtüp tekrar kapağını kapatarak 5-10 dakika dinlendirelim. Kakuleleri çıkardıktan sonra karıştırıp servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top