0

Pankek Pasta Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 4
Malzemeler- 30 Gr Eritilmiş Tereyağı 
- 1 Yemek kaşığı Kabartma Tozu 
- 100 ml Süt 
- 4 Yemek kaşığı Toz Şeker 
- 150 Gr Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 2 Adet Yumurta 
Dolgusu İçin- 2 Yemek kaşığı Antep Fıstığı Çekilmiş 
- 300 Gr Çilek 
- 200 ml Krema 
- 1 Yemek kaşığı Pudra Şekeri 
- 1 Paket Vanilya 
HazırlanışıUn, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını başka bir kasede çırpın. Un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Krema, şeker ve vanilyayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpın. Çilekleri yıkayıp ince dilimleyin. Üç pankekin aralarına krema yayıp çilek dilimleri yerleştirerek üst üste dizin. Üzerini krema, çilek ve fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top