0

Damla Sakızlı Çikolatalı Pasta Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Malzemeler- 1 Çay bardağı Damla Çikolata 
- 2 Paket Damla Sakızı 
- 600 ml Krema 
- 1 Adet Pasta Tabanı 
- 3 Yemek kaşığı Pudra Şekeri 
- 1 Yemek kaşığı Toz Jelatin 
Üzeri İçin- Kararında Ceviz, Çikolata SosuHazırlanışıJelatini küçük bir kaseye alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar su serpiştirip bekletin. Kremadan yarım çay bardağı kadarını ayırıp gerisini pudra şeker ve damla sakızlı vanilya ile geniş bir kasede katılaşıncaya kadar çırpın. Ayırdığınız kremayı bir cezvede ısıtın. Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve karışıma ilave ederek mikserle çırpın. Damla çikolatayı ekleyin ve spatula ile karıştırın. 8 cm\\\'lik pasta çemberi ile keki kesip çemberlerin tabanına yerleştirin. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine paylaştırın ve en az 3 saat derin dondurucuda bekletin. Pastayı aşağıdan yukarıya doğru iterek kalıptan çıkartın ve servis tabağına aktarın. Üzerine çikolata sos gezdirip ceviz ile süsleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top