0

Tavuk Bagetli Mantarlı Pilav Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk

Malzemeler- 1 Tatlı kaşığı Çam Fıstığı 
- Yarım Demet Dere Otu 
- 6 Adet Haşlanmış Tavuk Baget 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 200 Gr Kaşar Peyniri 
- 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 
- 1 Adet Limonun Suyu 
- Yarım Kg Mantar 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su 
- 1 Çay kaşığı Tarçın 
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker 
- 1 Çay kaşığı Yenibahar 
HazırlanışıPirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Mantarları limonlu suda yumuşayana dek haşlayıp süzgeçle alarak suyunu süzelim ve ince uzun dilimler halinde keselim. Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Tencereye sıvı yağı alıp çamfistıklarını ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavuralım. Kuşüzümlerini, haşlanmış mantarları, şekeri ve sıcak tavuk suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım. Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. Pilavı ateşten alıp baharatları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek bir kez karıştıralım.15-20 dk. demlendirip servis yapalım. Haşlanmış bagetleri fırın kabına alıp üzerlerine dil peyniri dilimleri koyarak peynirler eriyene kadar 220° ısılı fırında pişirip pilavla birlikte servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top