0

Patatesli Tuzlu Ay Çöreği Tarif

Genel BilgilerKategori : Çörek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- Yarım Kalıp Beyaz Peynir 
- 2 Tatlı kaşığı Maya 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 3 Adet Patates 
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Kahve Fincanı Süt 
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 3 Su bardağı Un 
- 2 Adet Yumurta 
HazırlanışıYemeğimize başlamadan önce 3 adet patetesi püre haline getirelim. Tencerede süt hafif ısıtılır. Maya ve şeker eritilir. 1 yumurta, sıvı yağ, patates püresi, tuz konur. Hepsi karıştırılıp un elenir. Yumuşak bir hamur yapılır, ılık bir yerde üzeri örtülü olarak, hamur iki misli büyüyünceye kadar mayalandırılır. Tekrar yoğrulup yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Merdane ile 10 cm çapında açılıp kenarına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konur, sarılarak ay biçiminde kıvrılır. Yağlanmış tepsiye dizilip, yarım çorba kaşığı sıvı yağ karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

Yorum Gönder

 
Top