0

Mantarlı Kruvasan Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çörek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Pişirme : 30 dk
İçi İçin- 1 Adet Biber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 100 Gr Mantar 
- 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
- Yarım Su bardağı Su 
- 1 Su bardağı Süt 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 2 Çorba Kaşığı Un 
Hamuru İçin- 1 Çay kaşığı Kabartma Tozu 
- 1 Su bardağı Su 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 1 Çorba Kaşığı Tuz 
- 6 Su bardağı Un 
- 1 Adet Yumurta 
- 2 Adet Yumurta Sarısı 
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
Üzeri İçin- 1 Adet Yumurta 
Hazırlanışıİç harcı hazırlamak için, tereyağını eritip yemeklik doğramış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine doğranmış mantarları ve ince kıyılmış sivri biberi ilave edin. 10 dakika kavurduktan sonra unu ekleyin. 5 dakika sonra da süt ve suyu ilave edin. Tuzunu ve biberini ekledikten sonra 5 dakika daha pişirip altını kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırdıktan sonra harcı kenara alın. Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuz ekleyin. Azar azar suyunu da ekleyerek yoğurun. Hamuru bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölün. Her parçayı 25-30 cm çapında açın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip açtığınız hamurların üzerine sürün. Daha sonra 3 parmak genişliğinde olacak şekilde boydan boya şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri rulo halinde yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırın ve yeniden kahve tabağı büyüklüğünde açın. Hazırladığınız harcı içine koyup kapatın ve şekillendirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top