0

Eskilerin pek yaptığı bir pasta imiş kendileri. Ben ilk defa denedim. 3 katlı kekle denediğim için çok başarılı olamadı (zannettim ki çok katlı olursa daha güzel olur)  ancak çok lezzetli oldu. 2 kat kekle yapılırsa kesinlikle çok daha güzel bir görüntü olacaktır.

Malzemeler:
  • 2 katlı 1 adet sade 1 adet kakaolu pastaban ( hazır kek)
  • muhallebisi için 1 litre sür, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 yumurta, vanilya , isterseniz içine 1 paket toz krem şanti
  • 1 fincan pudra şekeri ve 1 kase çilek
Yapılışı:

1) Muhallebiniz hazırlayın. Piştikten sonra isterseniz içine toz kremşantiyi katarak çırpın. Kremşanti çok güzel bir lezzet katıyor. Kremşanti katmayacaksanız da en az 5 dakika çırpın.
2) Kekleri masanın üstüne koyun. Kekin ortasını önce bardak koyarak sonra nescafe fincanın tabak kısmı ile sonra da pasta tabağı ile bıçağınız ucuyla keserek 3 adet yuvarlak yapın. Sonra daireleri nazikçe birbirinden ayırıp ters renklerin içine geçirin.



3) Sonra onları aralarına muhallebisini sürerek üst üste dizin. Üstünü ve kenarlarını da muhallabi ile kaplayın. Dolaba koyun soğusun.
4) 1 fincan pudra şekerini 1 kase ayıklanmış yıkanmış çilekle robottan geçirin. Dilimlediğiniz patların üstüne dökerek serviz yapın.

Yorum Gönder

 
Top