0

Sultan Reşat Pilavı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk

Malzemeler- 50 Gr Badem 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Et Suyu 
- 2 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
Köftesi İçin- 3 Dilim Ekmek İçi 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 350 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
Sosu İçin- 2 Adet Domates 
- 1 Adet Elma 
- 1 Çorba Kaşığı Ketçap 
- 1 Tatlı kaşığı Salça 
- 3 Diş Sarımsak 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
HazırlanışıPirinçleri ılık tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Bademleri sıcak suda 5 dk. bekletip kabuklarını soyalım. Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Tencereye sıvı yağı alıp bademleri ekleyerek hafifçe pembeleşene dek kavuralım. Delikli kepçe ile alıp bekletelim. Aynı tencereye pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavurarak kuru üzümleri, bademleri ve sıcak et suyunu ekleyelim. Tuzunu ayarlayarak, pirinçler suyunu çekene dek ağır ateşte pişirelim. Bu arada köfteyi hazırlayalım. Bir kabın içine kıymayı, bayat ekmek içini, tuzu, baharatları, rendelenmiş soğanı ekleyip iyice yoğuralım ve misket iriliğinde yuvarlak köfteler yapalım. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırarak köfteleri ekleyelim. Tavayı sallayarak köfteleri arkalı önlü kızartıp kapaklı bir kapta bekletelim. Pilavı 15-20 dk. demlendirelim. Sosu hazırlayalım. Bir tavaya rendelenmiş domatesleri ve soyulup rendelenmiş elmayı, dövülmüş sarımsakları alıp 2-3 dk. suyu çekilene dek pişirelim. Sıvı yağı ve salçayı ekleyip yarım dk. daha pişirerek sosu ateşten alalım. Tuz ve ketçabı ekleyerek karıştıralım. Demlenen pilavı, ortası delikli bir kek kalıbına boşaltarak yerleştirelim. Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağma çıkaralım. Ortasındaki boşluğa köfteleri yerleştirelim. Köftelerin üzerine domates sosunu gezdirip servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top