0

Zeytinli Rulo Çörek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çörek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Malzemeler- 0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Eritilmiş Yağ 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Çay bardağı Sirke 
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Un 
- 1 Adet Yumurta 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
- Kararında Tuzİçi İçin- 1 Su bardağı Ceviz İçi 
- Yarım Demet Maydanoz 
- Yarım Demet Taze Soğan 
- Kararında Siyah ZeytinHazırlanışıElenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız yağı, sıvı yağı, sirkeyi, yumurtaları, tuzu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örterek hamuru 20 dk. dinlendirelim. Bu arada biz iç harcını hazırlayalım. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Cevizi ve zeytinleri blendırda fazla inceltmeden doğrayalım. İçine doğranmış taze soğanı ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Hamuru 2 parçaya ayırıp beze yapalım. Bezeleri 1/2 cm. kalınlıkta açalım. Bir hamurun üzerine zeytinli harcı yayarak hamuru rulo yapıp saralım. Hamur rulosunu 1/2 cm. genişlikte dilimler halinde keserek margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Üzerlerine çırpılmış yumurta akı sürelim. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları ve üstleri hafifçe pembeleşene dek pişirelim.

Yorum Gönder

 
Top