0

Limonlu Peynirli Çörek Tarifi

Genel BilgilerKategori : Çörek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Malzemeler- 100 Gr Beyaz Peynir Yağsız 
- Yarım Demet Dere Otu 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- Yarım Paket Margarin 
- 4 Su bardağı Un 
- 3 Kahve Fincanı Yoğurt 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
- Kararında TuzHazırlanışıElenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız yağı, limon suyunu, kabartma tozunu, yoğurdu, yumurta akını ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu ekleyerek bir kez daha yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller vererek margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında hamurların altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.

Yorum Gönder

 
Top