0

Çaput Aşı Pilavı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 40 dk

Malzemeler- 10 Adet Asma Yaprağı 
- 250 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti 
- 1 Su bardağı Pirinç 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su 
- Kararında TuzHazırlanışıAsma yapraklarını küçük küçük doğrayın. Bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup yaprakları ve sıvıyağı ekleyin. Yapraklar haşlanınca suyunu süzün. Eti tencereye alın. Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ve ete ekleyin. 1.5 su bardağı su ve tuz ilave edin. Kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavı ateşten alıp haşlanmış asma yapraklarını ekleyin ve tahta kaşıkla harmanlayın. Üzerine kağıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatın, 10 dakika dinlendirin. Yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top