0

Şambali Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 50 Gr Badem 
- 2 Su bardağı İrmik 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- Yarım Su bardağı Toz Şeker 
- 2 Paket Vanilya 
- 1 Su bardağı Yoğurt 
Şerbeti İçin- Yarım Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 3 Su bardağı Su 
- 3 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım, üzerini düzeltelim. Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı, sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım. Not: Bademleri sıcak suda 5 dk. bekletip kabuklarını çıkardıktan sonra kullanın.

Yorum Gönder

 
Top