0

Taze Otlu Firik Pilavı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler- 4 Dal Fesleğen 
- 1 Su bardağı Firik Buğdayı 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Tutam Maydanoz 
- Yarım Su bardağı Nohut 
- Yarım Su bardağı Pilavlık Bulgur 
- 2 Diş Sarımsak 
- 2 Su bardağı Sıcak Su 
- 1 Yemek kaşığı Sıvı Yağ 
- 4 Dal Taze Kekik 
- 1 Tutam Taze Nane 
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıNohudu bir gece önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın. Tereyağı ile ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca yıkadığınız ve suyunu süzdüğünüz firik buğdayı ile pilavlık bulguru ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Üzerine ince kıydığınız taze otları, tuzu, karabiberi ve 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Ocağın ısısını kısık ateşe getirerek bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen yemeğe haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 20 dakika dinlenmeye bırakın. Servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top