0

Hanım Göbeği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 100 Gr Margarin 
- 2 Su bardağı Su 
- 1 Yemek kaşığı Toz Şeker 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un 
- 4 Adet Yumurta 
- Kararında TuzKızartmak İçin- Kararında Sıvı YağŞerbeti İçin- Yarım Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su 
- 3 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıBir tencereye suyu, 1 fiske şekeri, 1 fiske tuzu ve margarini ekleyelim. Yağ suyun içinde eriyene dek kaynatalım. Tencereyi ateşten alarak içine unu ekleyip sürekli karıştıralım, hamuru pürüzsüz kıvama getirelim. Tencereyi yeniden hafif ateş üzerine oturtup sürekli karıştırarak hamur iyice koyulaşana dek pişirelim. Hamuru ateşten alıp ılıtarak tekrar yoğuralım, sonra yumurtaları teker teker ve yoğurmaya devam ederek ekleyip iyice yoğuralım. Hamur kabının üzerini şeffaf folyo ile kapatıp 1/2 saat buzdolabında bekleterek dolaptan alalım. Elimizi hafifçe yağlayarak hamurdan ceviz iriliğinde bir parça alıp yuvarlayalım, ortalarına baş parmağımızı derince batıralım. Sıvı yağı derin bir tavaya alıp fazla ısıtmadan hafifçe ılıtalım. İçine hamurları kızartma paylarını hesap ederek aralıklı bir şekilde yerleştirelim. Hamurları pembeleşene dek arkalı önlü kızartarak delikli bir kepçe ile alıp kâğıt mutfak havlusu üzerine dizelim, 5 dk. bekletelim. Sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete bırakalım. Tatlılar şerbetini emince delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirelim.

Yorum Gönder

 
Top