0

Sade Pilav Kavurma Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri

Malzemeler- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Et Suyu 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
HazırlanışıPirinç ayıklanıp yıkanır. Üzerine 2 çay kaşığı tuz serperek ılık suda 20-30 dakika bekletilir. Tencerede sıvı yağ ısıtılır. Süzülmüş pirinç konarak hafif ateşte kısa süre alt üst edilerek pirinçler kırılmadan karıştırılır. 3,5 bardak kaynar et suyu konur, karıştırılıp kapak örtülür. 2-3 dakika kuvvetli ateşte daha sonra ateş hafifletilerek suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir. Ateş kapatılır. 10 dakika kendi buharı ile demlendirilir. Bir kere karıştırılıp kapak kısa süre aralık tutulur. Not: Pilav, pirinç yağda kavurarak yapılırsa, pişirme suyu 1 ölçü pirince 1,5\' tan biraz fazla konur.

Yorum Gönder

 
Top