0

Hintpare Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler- 2 Çay bardağı Hindistan Cevizi 
- 2 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Paket Margarin 
- 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Un 
- 3 Adet Yumurta 
Şerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 3 Su bardağı Su 
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtaları ve hindistan cevizim ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elips şekiller vererek tepsiye dizelim. Hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Üzerine hindistan cevizi serpelim.

Yorum Gönder

 
Top