0

Kepekli Kayısılı Pasta Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Pişirme : 40 dk
Malzemeler- 16 Çorba Kaşığı Esmer Toz Şeker 
- 25 Adet Kayısı 
- 4 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 1 Paket Vanilya 
Hamuru İçin- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Ayran 
- 2 Çorba Kaşığı Buğday Unu 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Çay kaşığı Karbonat 
- 2 Su bardağı Kepekli Un 
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Çay bardağı Toz Şeker 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında TuzSüsü İçin- Kararında Çikolata, Kiraz, Limon Kabuğu RendesiHazırlanışıTereyağını bir tavaya alıp eritin. Üzerine esmerşekeri ekleyin ve 1-2 dakika bekleyip karıştırın. Kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra tavaya ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve üzerine vanilyayı ekleyin. Yuvarlak bir fırın kabının dibine kayısıların kesik tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin. Tavada kalan sosu üzerine gezdirin. Diğer taraftan hamuru hazırlamak için, yumurtaları bir kapta çırpıp üzerine tozşekeri ilave edin. Daha sonra kalan malzemeyi de ekleyin. Hazırladığınız hamuru kayısıların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Kiraz, rendelenmiş limon kabuğu ve çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top