0

Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi

Genel BilgilerKategori : Çörek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- Yarım Kalıp Beyaz Peynir 
- 1 Çay kaşığı Çörek Otu 
- Yarım Demet Dere Otu 
- 1 Paket Margarin 
- 2 Tatlı kaşığı Maya 
- 1 Su bardağı Süt 
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- 10 Kahve Fincanı Un 
- 1 Adet Yumurta 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
HazırlanışıTencerede, ılık sütte maya ve şeker eritilir. Yağ, 1 bütün yumurta, 1 yumurta akı, tuz konup iyice ezilir. Elenmiş un ile yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yere konur. İki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır. Hamur tekrar yoğrulur. Yarısı, 25-30 cm çapında yağlanmış bir tepsiye el ile bastırılarak yayılır. Üzerine kıyılmış dereotu karıştırılmış peynir rendesi serpilir. İkinci hamur elde tepsinin çapında büyütülür ve peynirin üzerine konur, biraz bastırılarak bütünlük sağlanır. Yarım çorba kaşığı sıvı yağ ve birkaç damla süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir. Ilıyınca dilimlenerek servis yapılır.

Yorum Gönder

 
Top