0

Ali Paşa Pilavı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Yıldıray Usta
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 25 dk
Pişirme : 15 dk

Malzemeler- 1 Fincan Antep Fıstığı 
- Yarım Su bardağı Dolmalık Fıstık 
- 3 Su bardağı Et Suyu 
- 100 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Kahve Fincanı Kuru Üzüm 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 1 Diş Sarımsak 
- 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında TuzHazırlanışıSoğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın. Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın. Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top