0

Çilek Kremalı Pay Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Malzemeler- 150 Gr Margarin 
- 2 Paket Yulaflı Bisküvi 
Dolgusu İçin- 250 Gr Çilek 
- 300 ml Krema 
- 300 Gr Labne Peyniri 
- 3 Yemek kaşığı Pudra Şekeri 
- 2 Yemek kaşığı Su 
- 1 Tatlı kaşığı Toz Jelatin 
Üzeri İçin- 2 Yemek kaşığı Çilek Sosu 
- Kararında Çilek, Nane YaprağıHazırlanışıBisküvileri mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin. Margarini eritip bisküvilere ekleyin ve iyice karıştırın. Tart kalıbının içine streç film serin ve bisküvi karışımını kalıbın tabanına ve yanlarına doğru bastırarak yayın. Buzdolabında bekletin. Jelatini küçük bir kaseye alın. Üzerine su ilave edip bekletin. Kremadan 3 yemek kaşığı kadar ayırın kalanını şeker ile birlikte katılaşıncaya kadar mikserle çırpın: Peyniri ekleyip 2 dakika çırpın. Çilekleri blender\'de ezerek püre haline getirin ve karışıma ekleyin. Ayırdığınız kremayı bir cezvede ısıtın. Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve karışıma ilave ederek mikserle çırpın. Bisküvi tabanının içini çilekli krema ile doldurun. Çilek sosunu kaşıkla kremanın üzerine dökün ve gelişi güzel karıştırın. En az 3 saat derin dondurucuda bekletin. Üzerini çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top