0

Paskalya Çöreği Tarifi 


Genel BilgilerKategori : Çörek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Çorba Kaşığı Fındık Dövülmüş 
- 2 Tatlı kaşığı Mahlep 
- 50 Gr Margarin 
- 3 Tatlı kaşığı Maya 
- 3 Kahve Fincanı Süt 
- 1 Su bardağı Toz Şeker 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Un 
- 1 Adet Yumurta 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
HazırlanışıTencerede ılık süt içinde maya eritilir. 1 adet yumurta, 1 yumurta akı, şeker, margarin, mahlep, tuz konup karıştırılır. Elenmiş un ile yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yapılır. İyice özleştirilip üzeri örtülerek ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır. Hamur 9 parçaya ayrılır. Her parça, ortası şişkin kenarları ince 20 cm uzunluğunda çubuklar halinde yuvarlanır. 3 tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Üç paskalya çöreği yağlanmış tepsiye konup bir süre daha mayalandırılır. Üzerine birkaç damla sıvı yağ ve süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür, kıyılmış fındık veya çörekotu, susam ya da haşhaş serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir

Yorum Gönder

 
Top