0

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pilav Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri

Malzemeler- 2 Adet Biber 
- 2 Su bardağı Bulgur 
- 2 Adet Domates 
- 4 Su bardağı Et Suyu 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında TuzHazırlanışıDoğranmış soğan ve biber yağda hafif kavrulur. Rendelenmiş domatesle de birkaç kez çevrilip 4 bardak et suyu ve tuz konur. Kaynayınca bulgur salınır. Karıştırılıp kapak kapatılır. 4-5 dakika kuvvetli ateşte, daha sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateş kapatılır. Kendi buharı ile bir süre dinlendirilir. Karıştırılıp servis yapılır. Not: Bulgur pilavını biraz suluca, bulgur lapası gibi yaparsanız daha sağlıklı olur.

Yorum Gönder

 
Top