0

Sarma Çörek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çörek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
- Yarım Su bardağı Süt 
- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 4 Su bardağı Un 
- 1 Paket Yaş Maya 
- Yarım Su bardağı Yoğurt 
- 1 Adet Yumurta Akı 
- Kararında Tuzİçi İçin- 4 Adet Haşlanmış Patates 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Demet Maydanoz 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, Kuru Nane, TuzHazırlanışıIlık sütün içine mayayı ve şekeri ilave edip mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı sütü, sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 12 eşit parçaya bölerek beze yapalım. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açalım. Yumuşamış margarini yufkaların aralarına sürerek 12 yufkayı üst üste serelim. Yufkaları rulo yaparak saralım. Hamur rulosunu buzdolabında 3 saat bekleterek dolaptan alıp 1 cm. genişliğinde parçalar halinde keselim. Oluşan dilimlerin iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirelim. Şeritleri parmağımıza dolayıp rulo yapalım ve margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Hamurların mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat bekletelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Çörekler pişer pişmez fırından çıkaralım.

Yorum Gönder

 
Top