0

Kolay Ev Baklavası Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 200 Gr Ceviz Dövülmüş 
- 1.5 ( 3/2 ) Paket Margarin 
- 250 Gr Nişasta 
- 1 Çorba Kaşığı Sirke 
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Süt 
- 4 Su bardağı Un 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında TuzŞerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 4 Su bardağı Su 
- 5 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıElenmiş unun ortasını havuz gibi açıp, içine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir namur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bezeleri nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde açalım. Açılan her yufkanın üzerine bolca nişasta serpelim, 10 yufkayı üst üste serelim. Yufkaları hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve yufka gruplarını sık sık alt üst ederek açalım. On yufkayı, margarinle yağlanmış tepsiye serelim. Üzerlerine iri dövülmüş ceviz serpelim. Kalan bezeleri diğerleri gibi açarak tepsiye serelim. Yufkaları keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler halinde keselim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı, 170° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 10 dk. kaynatarak ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim. Baklava şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım.

Yorum Gönder

 
Top