0

Mayalı Katmerli Çörek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çörek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Paket Margarin 
- 3 Çorba Kaşığı Marmelat 
- 3 Tatlı kaşığı Maya 
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Süt 
- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Un 
- 1 Adet Yumurta 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
HazırlanışıTencerede ılık süt içinde maya eritilir. Şeker, sıvı yağ, 1 yumurta + 1 yumurta akı, tuz konup karıştırılır. Elenmiş un ile bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek, ılık bir yerde iki kat kabarıncaya kadar mayalandırılır. Hamur tekrar yoğrulup unlanarak yarım cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açılır. Üzeri yumuşak margarinin üçte biri ile yağlanıp üçe katlanır, buzdolabında yağ donuncaya kadar tutulur. Bu yağlanıp üçe katlama işlemi iki kere daha tekrarlanır, her seferinde buzdolabında dinlendirilir. Son dinlenmeden sonra hamur, eni 20 cm, kalınlığı 3 mm olarak dikdörtgen şeklinde açılır. Taban kenarı 10 cm boyu 20 cm olan üçgenlere kesilir. Üçgenlerin alt kenarına az miktar marmelat konur. Kıvrılarak sarılır ve tepsiye dizilir. Yarım saat kadar daha mayalandırıldıktan sonra üzerine birkaç damla süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilir.

Yorum Gönder

 
Top