0

Milföy Çanağında Limonlu Krema Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Dünya Mutfağı
Porsiyon : 6
Malzemeler- 3 Yemek kaşığı Limon Kabuğu Rendesi 
- 185 ml Limonun Suyu 
- 100 Gr Margarin 
- 6 Adet Milföy Hamuru 
- 3 Yemek kaşığı Mısır Nişastası 
- 150 ml Portakal Suyu 
- 150 Gr Pudra Şekeri 
- 150 ml Su 
- 3 Adet Yumurta Sarısı 
Üzeri İçin- Kararında Orman Meyveleri, Pudra ŞekeriHazırlanışıMilföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika oda ısısında bekletin. Isıya dayanıklı kaselerin içine yağlı kağıt serip milföy hamurlarını kase şeklini alacak şekilde yerleştirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Nişasta, şeker, rendelenmiş limon kabuğu, su, limon suyu ve portakal suyunu tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alarak margarini ekleyin ve eriyinceye kadar pişirin. Yumurta sarılarını bir kasede çırpın ve karışıma ilave edin. Tekrar orta ateşte iyice katılaşıncaya kadar pişirin. Milföy çanaklarının içini limonlu krema ile doldurun. Kenarlarına pudra şeker serpiştirip üzerini orman meyveleri ile süsleyin. Servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top