0

Leblebi Şekerli Pasta Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Porsiyon : 6
Malzemeler- 1 Paket Krem Şanti 
- 1 Adet Sade Pandispanya 
- 1 Su bardağı Su 
- 2 Su bardağı Süt 
- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
Süsü İçin- Kararında Renkli Leblebi ŞekeriHazırlanışıSuyu, tozşekerle birlikte karıştırarak ılınıncaya kadar 4-5 dakika pişirin. Pandispanyanın iki parçasını da, hazırladığınız ılık şekerli su ile ıslatın. Bir kapta krem şantiyi, soğuk sütle elde veya mikserle çırpın. Meyveleri küp şeklinde doğrayın. Krem şantinin yarısına küp meyveleri katıp karıştırın. Servis tabağına ıslatılmış kekin bir parçasını yerleştirip, üzerine krem şanti ile karıştırdığınız meyveleri koyup yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan krem şantiyi pastanın üzerine sürün. Renkli leblebi şekerleri ile pastayı süsleyip, bir süre buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın

Yorum Gönder

 
Top